5

Kalkylatorer och verktyg

Program som hjälper dig räkna ut slitage, svetskostnader, energianvändning, fördelar med att uppgradera till höghållfast tål med mera

WearCalc
WeldCalc
Instant ValueCalc
Infra design tool

WearCalc

WearCalc™ 2.1 hjälper dig att välja rätt.

Det är tufft att vara företagare ibland. Din utrustning utsätts för stötar varje dag, och du undrar säkert hur mycket slitage den tål, om du har valt rätt material och stålsorter och om den plåt du valt är värd investeringen.

Med WearCalc™ 2.1 har det blivit mycket lättare att beräkna slitaget på komponenterna och att optimera ditt val av slitplåt.

WearCalc 2.1 är ett kraftullt progonosprogram som erbjuds kostnadsfritt till SSABs slitplåtskunder. Med hjälp av programmet kan du snabbt och enkelt beräkna den relativa livslängden för Hardox-slitdelar i alla hårdhetsgrader, så att du kan välja den bästa plåten för dina behov. WearCalc 2.1 förutsäger erosion och både stötslitage och glidslitage .

Stötslitagemodellen analyserar kraftiga skador med kraterbildning och utskjutande grader vid slag, och skada som leder till plastisk deformation på ytan. Erosionsmodellen förutsäger om det nötande materialets sammansättning kommer att orsaka att materialets spets tränger in i stålytan eller att den går sönder. På mikronivån använder modellen mineralhårdhet för att beräkna erosionen på olika typer av slitplåt.

Glidslitagemodellen är baserad på två begränsande kurvor som representerar typen av ytskada, plastisk eller skärande. Relationen mellan stålets hårdhet och det nötande materialets hårdhet bestämmer skademekanismen och därmed den relativa livslängden.

Övriga egenskaper

• Användarvänligt gränssnitt
  • Algoritm som tar hänsyn till storlek, stötvinkel och materialhastighet
  • Resultaten presenteras i lättläst tabellformat
  • Rapportgeneratorn skapar en rapport med ingångsparametrar och resultattabell
  • Rapportfilen kan sparas. skickas med e-post eller redigeras i Microsoft Word

Åtkomst

För att komma åt WearCalc 2.1 måste du registrera dig genom att ge dina kontaktuppgifter i formuläret till höger.

WeldCalc

WeldCalc™ 2.2 ger dig optimerade svetsrekommendationer snabbt och lätt.

Weldcalc 2.2 - Svetskalkylator

WeldCalc™ 2.2 från SSAB bygger på decennier av svetserfarenhet som görs tillgänglig i en interaktiv, webbaserad tillämpning för att hjälpa tillverkare att optimera svetsprocessen. Programmet beräknar och presenterar svetsrekommendationer för både Hardox®- och Strenx®-stål.

Så här fungerar WeldCalc

Användaren anger önskade mekaniska egenskaper, svetsprocess och plåtmaterial. Baserat på den informationen räknar programmet fram en optimerad "toleransruta" som visar lämplig sträckenergi och förvärmningstemperaturer för specifika svetssituationer. Dessutom kan maximala hårdhetsnivåer i den värmepåverkade zonen (HAZ) beräknas.

Ett webbaserat gränssnitt har funktioner för att spara, öppna och redigera dina svetsärenden och gör det ännu lättare att använda resultaten. Svetsrekommendationerna omfattar MAG-svetsning, MMA-svetsning, SAW, TIG-svetsning, lasersvetsning, laser-hybridsvetsning och plasmasvetsning.

Egenskaper och funktioner

• Intuitivt användargränssnitt och många nya funktioner som gör resultaten ännu lättare att beräkna och tillämpa.
  • Användaren kan välja de egenskaper som är viktigast i en svetsad konstruktion, t.ex. om optimal seghet för svetsfogen ska prioriteras före optimal produktionseffektivitet.
  • Användarna kan spara eller exportera resultaten.
  • Loggar kan öppnas, redigeras och sparas på nytt.
  • Webbaserad och alltid uppdaterad.

Åtkomst

För att komma åt WeldCalc 2.2 måste du ha ett Portwise-lösenord. Registrera dig genom att fylla i din kontaktinformation. Dina inloggningsuppgifter skickas till dig inom 24 timmar på vardagar.

Har du redan ett lösenord? Logga in på WeldCalc 2.2.