5
Nyhetsarkiv SSAB blir helägare till Tibnor
24 maj 2011 08:30 CET

SSAB blir helägare till Tibnor

SSAB blir helägare till stål- och metalldistributören Tibnor. Det sker genom att SSAB, som idag äger 85 procent av företaget, förvärvar Outokumpus minoritetsandel om resterande 15 procent av aktierna.

Tibnor är en ledande stål- och metalldistributör i Sverige och övriga Norden och har även dotterbolag i Lettland.

-Tibnor är en viktig kanal för att nå ut till våra kunder på den nordiska hemmamarknaden och vi ser att företaget har goda utvecklingsmöjligheter, säger SSABs VD och koncernchef Martin Lindqvist.

SSAB betalar 44 miljoner euro kontant för Outokumpus 15 procentiga andel. Försäljningen väntas inte påverka kundrelationen mellan Outokumpu och Tibnor, som marknadsför och säljer produkter från många olika leverantörer.