5
Nyhetsarkiv SSAB lanserar ny svetsningsguide för AHSS/UHSS stål till bilindustrin
22 januari 2013 10:00 CET

SSAB lanserar ny svetsningsguide för AHSS/UHSS stål till bilindustrin

För att möta en ökad efterfrågan av AHSS/UHSS stål inom bilindustrin lanserar SSAB en unik och detaljerad teknisk guide för svetsning av AHSS/UHSS stål. Allt fler bilapplikationer utvecklas i AHSS/UHSS stål, den nya svetsningsguiden visar upp såväl resultat som rekommendationer och djupare teknisk kunskap för att optimera svetsningsprocessen. 

”Welding of AHSS/UHSS Steel” presenterar de vanligaste svetsningsmetoderna inom bilindustrin: punktsvetsning, lasersvetsning och MAG-svetsning. Även om fokus ligger på svetsning av UHSS stål, finns även testresultat och rekommendationer för både belagd och obelagd AHSS/UHSS plåt.

– Vi har fått många frågor genom åren kring svetsning av just AHSS/UHSS, eftersom det skiljer sig från svetsning av övriga mjuka stål. Vi tycker att det är dags att bilindustrin får en egen guide som går på djupet och delger den kunskap, forskning och de parametrar som vi samlat på oss genom åren, säger Tony Nilsson, Principal Specialist Joining på SSAB.

Svetsningsguiden för AHSS/UHSS stål är unik inom såväl stål- som bilindustrin.

– Den nya svetsningsguiden är ett exempel på SSABs strävan att erbjuda ett mervärde bredvid stålet. Eftersom den här typen av svetsningsguide inte existerar, tyckte vi att det var viktigt att ta fram en guide som våra kunder verkligen kan ha nytta av, säger Anke Meyer, Marketing Manager på SSAB EMEA.

Svetsningsguiden har tagits fram av SSAB Knowledge Service Center, en avancerad teknisk supportavdelning som erbjuder kunskap och rådgivning inom flera expertområden, exempelvis AHSS/UHSS för bilindustrin. Guiden som är på närmare 80 sidor kan beställas på www.ssab.com/weldingguide. Den finns tillgänglig för alla biltillverkare och underleverantörer, men även för andra segment som kan vara intresserade.

Bildtext:
1. Tony Nilsson, Principal Specialist Joining på SSAB Knowledge Service Center.

2. Den nya svetsningsguiden för AHSS/UHSS stål är unik både inom stål- och bilindustrin.

3. Punktsvetsning är den vanligaste svetsningsmetoden för AHSS/UHSS stål i bilindustrin.

Tillbehör

Resistance_Spot_Welding - Download

Welding_Guide - Download

Tony_Nilsson - Download