5
Nyhetsarkiv Nu är det dags att ansöka till Swedish Steel Prize 2015
3 juli 2015 12:00 CET Swedish Steel Prize

Nu är det dags att ansöka till Swedish Steel Prize 2015

Ansökningsperioden för det 17:e Swedish Steel Prize, som delas ut av SSAB, har nu startat. Priset delas ut i syfte att lyfta fram och belöna kreativa och innovativa produkter och lösningar som innehåller höghållfast stål. Tävlingens sista ansökningsdag är den 15:e augusti 2015. Vinnaren av årets Swedish Steel Prize tillkännages under en prisceremoni i november i Stockholm. 

Årets tema för Swedish Steel Prize är ”Improve to attract the future”, med fokus på smarta och hållbara lösningar.

-Med det här temat vill vi betona vikten av en kontinuerlig produktutveckling för att kunna ligga i framkant och skapa en mer hållbar värld. Globalt står vi inför allt högre krav på lättare, starkare och mer hållbara lösningar. Priset belönar ett företag, organisation eller en privatperson som har utmärkt sig genom att nyttja och använda höghållfast stål på ett innovativt sätt, säger Gregoire Parenty, ordförande i Swedish Steel Prize jury och chef för marknadsutveckling på SSAB.

Sedan tävlingen startade 1999 har SSAB mottagit fler än 800 nomineringar från olika länder världen över. Det internationella deltagandet ökar för varje år, med länder representerade från Europa, Nord- och Sydamerika, Asien och Australien.

Jurypanelen för årets Swedish Steel Prize består av experter och akademiker inom forskning och teknikutveckling:

  • Gregoire Parenty, chef marknadsutveckling, SSAB
  • Lennart Bergqvist, ledarskapskonsult, LBQ Consulting
  • Sture Hogmark, professor emeritus i materialvetenskap och tribologi, Uppsala universitet
  • Claes Magnusson, professor i produktionsteknik, Kristianstad universitet
  • Jan-Gunnar Persson, professor i maskindesign, Kungliga Tekniska Högskolan (KTH)
  • Jan-Olof Sperle, professor i lättviktskonstruktion, Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och Uppsala universitet. Jan-Olof driver även konsultföretaget Sperle Consulting

Förra året tilldelades lastbilstillverkaren Belaz från Vitryssland Swedish Steel Prize för dess nyskapande konstruktion för axelfjädring och svängkranslager som används i världens största gruvtruck.

För ytterligare information och för att ansöka, besök www.steelprize.com och följ @steelprize på Twitter för de senaste uppdateringarna om eventet.

För mer information:

Marie Elfstrand, Presschef, tel 08 454 57 34

Susanne Nordhqwist, event- och innehållschef, tel 0155 254 381

Tillbehör

SSP-logo-rgb - Download