5
Nyhetsarkiv SSAB ska leverera metallbelagt höghållfast stål till solvärmeverk i Marocko och Sydafrika
21 december 2015 13:27 CET Höghållfast stål, Metallbelagt stål, solvärmeverk

SSAB ska leverera metallbelagt höghållfast stål till solvärmeverk i Marocko och Sydafrika

SSAB har kommit överens med det spanska företaget CIE EGAÑA om att leverera 25 000 ton metallbelagt höghållfast stål som ska användas för att tillverka stödarmar för paraboliska reflektorer på solvärmeverk. Tekniken som används vid dessa projekt har utvecklats av det spanska företaget SENER. CIE EGAÑA kommer att leverera stödarmar för de paraboliska reflektorerna till solvärmeverket NOOR II i Marocko och ett solvärmeverk i Kathu, Sydafrika. SSABs leveranser börjar i december 2015 och fortsätter fram till oktober 2016.

Stödarmar för paraboliska reflektorer är konstant utsatta för extrema väderförhållanden. Det höghållfasta stål som levereras av SSAB har en tjock Galfan-beläggning som förhindrar korrosion och förlänger produktens livslängd vid anläggningar som dessa, som kan producera el i årtionden. SSABs metallbelagda höghållfasta stål gör det möjligt att tillverka starkare, lättare stödstrukturer.

– Våra höghållfasta formbara stål är idealiska för stödarmar på paraboliska reflektorer. CIE EGAÑA utnyttjar stanstekniken som används i fordonsindustrin. Tillverkningsprocessen är effektiv och skruvförband ger snabb montering och installation, säger Tony Harris, säljchef, Kontinentaleuropa, på SSAB Europe.

– Våra leveranser till solvärmeverk passar bra med SSABs vision att bygga en starkare, lättare och mer hållbar värld, tilllägger Tony Harris.

Solvärmeverket NOOR II som ska byggas i Marocko kommer att ha en effekt på 200 megawatt och Kathu-anläggningen som ska byggas i Sydafrika kommer att ha en effekt på 100 megawatt. SSAB har tidigare levererat metallbelagda höghållfasta stål till solvärmeverket NOOR I i Marocko tidigare. När NOOR II-anläggningen är klar, kommer båda anläggningarna tillsammans att ha en kombinerad effekt på 360 MW. Solvärmeverket i Kathu i Sydafrika kommer att ge el till ungefär 80 000 hem.

SSAB tillverkar metallbelagda stål, såsom Galfan och Galvannealed och zinkbelagda stål.

SSAB levererar metallbelagda stål för användning i krävande förhållanden, såsom för stålstrukturer på solvärmeverk. Bild på SENERs solvärmeverk

För mer information, kontakta

Tony Harris, säljchef för Kontinentaleuropa, SSAB Europe,
tel: +44 121 704 7329

Marie Elfstrand, chef för externa kommunikationer,
tel: 08-454 57 34

För bilder, gå till SSABs mediabank

Tillbehör

Sener solar panels - Download