5
Nyhetsarkiv Veckans sommarjobbare: Linus Rönnebrand i Luleå
14 juli 2016 09:06 CET

Veckans sommarjobbare: Linus Rönnebrand i Luleå

Linus är nybliven student från Industritekniska programmet på Luleå gymnasieskola, inriktning Produkt och maskinteknik. Under gymnasietiden praktiserade han på SSAB, först i Hydralikgruppen och under våren 2016 som CNC-operatör på mekaniska verkstaden och där blev han till sin glädje kvar över sommaren.

Varför valde du att jobba på SSAB?

Jag vill arbeta i industri och göra saker med händerna, när jag praktiserade här kändes det helt rätt. Det är roligt att få jobba vidare sida vid sida med min handledare Emil.

Trivs du på jobbet?

Jag trivs jättebra, jag har mycket bra arbetskamrater och väldigt roliga arbetsuppgifter.

Vad visste du om SSAB innan du började?

Jag visste ganska mycket. Dels har jag ju gjort två praktikperioder här, dels arbetar min pappa på Stålkontoret och han har berättat mycket. Det är nog därifrån jag fått mitt intresse för att vara på SSAB, det har alltid verkat som ett kul ställe att vara på.

Vad ska du göra sen?

Om jag får vara kvar skulle jag bli jätteglad. Jag trivs verkligen och SSAB är en jättebra arbetsplats för att få göra de saker jag vill göra i mitt yrkesliv.

Att Linus skulle vara en tillgång och en bra arbetskamrat har han papper på, när han tog studenten var han en av två elever från Industriprogrammet som fick stipendium som bästa elev. Det får man om man kombinerar goda studieresultat med att vara en god kamrat, en tillgång man naturligtvis tar med sig ut i arbetslivet.