5
Nyhetsarkiv Veckans sommarjobbare: Aino Myyrä, SSAB Tavastehus
19 juli 2016 13:56 CET

Veckans sommarjobbare: Aino Myyrä, SSAB Tavastehus

Aino Myyrä studerar produktionsekonomi på Villmanstrands tekniska universitet och jobbar i sommar som skiftesförman på avdelningen för betning, valsning och glödgning på fabriken i Tavastehus. Förra sommaren jobbade hon som lagerförman inom ett annat företag. Den här sommaren ville Aino få erfarenhet av skiftesarbete och produktion samt mer erfarenhet av förmansuppgifter.

”Jag visste att SSAB är ett svenskt stålföretag, och när det gäller fabriken i Tavastehus kände jag till att den tidigare var en del av Rautaruukki. Några av mina kompisar hade jobbat här. De berättade att fabriken är en bra arbetsplats dit det lönar sig att söka”, berättar Aino.

Aino trivs bra med sitt jobb på SSAB. ”Jag tycker mycket om mitt jobb här. Jag får arbeta tillsammans med trevliga människor, dagarna är omväxlande och vi har mycket att göra”, berättar hon.