5
Nyhetsarkiv Nu är det dags att ansöka till Swedish Steel Prize
26 september 2016 10:41 CET

Nu är det dags att ansöka till Swedish Steel Prize

Swedish Steel Prize kallas av många för stålbranschens Nobelpris och är ett internationellt pris som sedan starten 1999 riktar sig till ingenjörer. 1 februari 2017 är sista ansökningsdag och prisutdelningen äger rum 11 maj på Waterfront i Stockholm.

Syftet är att uppmuntra innovativa sätt att använda höghållfasta stål, vilket kan visa sig som produkter eller metoder.

En jury bestående av teknisk expertis från branschen och SSAB går igenom ansökningarna, som brukar vara runt 60 till antalet varje år. Eva Petursson, Head of SSAB’s Strategic R&D, är ny ordförande för juryn men har funnits med i nomineringskommittén sedan tio år.

Det är så inspirerande att gå igenom alla ansökningar och briljanta tekniska lösningar och vi välkomnar alla företag, innovatörer och institut med goda idéer, säger hon. Är du intresserad av att skicka in din ansökan finns information om kriterier samt ansökningshandlingar på steelprize.com.