5
Nyhetsarkiv Totalt 102 ansökningar till Swedish Steel Prize 2017
15 februari 2017 15:40 CET Swedish Steel Prize

Totalt 102 ansökningar till Swedish Steel Prize 2017

Ansökningstiden för Swedish Steel Prize 2017 gick ut den 1 februari, och vi har fått in ett rekordstort antal ansökningar, 102 stycken! Det kom in ansökningar från 32 länder runt om i världen.

Swedish Steel Prize 2017 logo

– Å hela juryns vägnar vill jag tacka alla sökande. Vi har nu börjat gå igenom dem och vi räknar med att hitta innovativa lösningar som verkligen tänjer gränserna för stålanvändning. Jag är säker på att vi kommer att hitta fyra fantastiska finalister, säger Eva Petursson, ordförande i juryn för Swedish Steel Prize och forskningschef på SSAB.

Finalisterna i Swedish Steel Prize 2017 kommer att tillkännages i mars och vinnaren koras den 11 maj vid prisutdelningen på Stockholm Waterfront Congress Centre. Vinnaren får en statyett av skulptören Jörg Jeschke och en prissumma på 100 000 kronor, som SSAB uppmuntrar vinnaren att skänka till välgörande ändamål efter eget val.

Detta år var historiskt också i en annan bemärkelse: juryn kunde registrera den tusende ansökningen. Det betyder att Swedish Steel Prize sedan det grundades 1999 har lockat fler än tusen stålinnovatörer att få sina innovationer bedömda. Ansökan nummer 1 000 kom från Taurus Mining Solutions i Australien.

För mer information om Swedish Steel Prize, till exempel kriterierna och tidigare finalister, besök www.steelprize.com.