5
Nyhetsarkiv Kinas största hjullastarskopa
20 april 2017 09:20 CET Hardox, Strenx

Kinas största hjullastarskopa

XCMG är en av Kinas största tillverkare av entreprenadmaskiner och sedan länge en av SSABs kunder. Nyligen tillverkade detta företag Kinas största hjullastarskopa – med en kapacitet på 17 m3. Genom att använda Hardox® wear plate och Strenx™ performance steel har XCMG förlängt skopans livslängd med hela 70 procent.

Den första skopan sitter monterad på en hjullastare från Joy Global och används i det östra dagbrottet i Shuozhou, Shanxi, som är det största kolutvinningsområdet i Kina. Som strategisk partner och leverantör av skopor till slutanvändarna, vet XCMG att en skopa måste klara tuffa arbetsförhållanden och ha maximal livslängd för att leva upp till de krav som kunderna ställer.

Titta på videon:  https://www.youtube.com/watch?v=0Z_P-oGcOCo

-Den ursprungliga skopan var utsliten och kunden behövde byta den. Vi har använt oss av Hardox-slitplåt och höghållfast Strenx-stål i åratal, men det här var första gången vi samarbetade med SSABs K1-servicecenter i Kunshan. Efter att ha fått ta del av konstruktionsritningarna presenterade SSAB K1 en komplett lösning med rekommenderade stålkvalitéer, tjocklekar och svetsanvisningar. Vi svetsade på de redan färdiga komponenterna från K1, förklarar Cai Tuo, serviceingenjör för eftermarknaden på XCMG Earthmoving Division.

Längre livslängd klar fördel

Med Hardox 450 i själva skopan, Hardox 400 i sidostagen och Strenx 700 i stommen, har den första skopan nu använts tre månader (2000 arbetstimmar) i kolbrytningen. Mätningar visar att slitaget under denna tid är mindre än två mm på eggen (ursprungstjocklek: 80 mm). Det innebär att den förväntade livslängden ligger på hela fem år, att jämföra med tre år för den tidigare skopan.

-Den stabilt höga kvalitet som Hardox slitplåt och Strenx performance steel uppvisar, i kombination med den fantastiskt goda service vi fått av SSAB Shape, har gett vår produkt en helt överlägsen förslitningsprestanda, fortsätter Cai Tuo. 

Den uppenbara fördelen för kunden var att skopans livslängd kunnat förlängas med 70 procent tack vare användandet av Hardox-slitplåt och Strenx performance steel. Samtliga komponenter i skopan tillverkades vid SSABs K1-servicecenter i Kunshan och svetsades därefter samman av XCMG. XCMG är en av Kinas största tillverkare av entreprenadmaskiner och den femte största i världen. Joy Global Inc. är världsledande på området högproduktiva lösningar för gruvindustrin. 

Tillbehör

small2 - Download

IMG 0313 - Download

IMG 0289 - Download