5
Nyhetsarkiv SSAB firar Finlands 100-årsjubileum med välgörenhetsprojekt för barn och ungdomar
9 maj 2017 09:15 CET finland 100, finland 100, Hållbarhet

SSAB firar Finlands 100-årsjubileum med välgörenhetsprojekt för barn och ungdomar

SSAB firar jubileumsåret för Finlands självständighet med att stödja välgörenhetsprojekt för barn och unga på de egna verksamhetsorterna. Personalen är med och väljer ut stödobjekten.

-Temat för jubileumsåret för Finlands självständighet är Tillsammans. Därför vill vi stödja barns och ungdomars välfärd på våra verksamhetsorter i Finland. Vår personal väljer ut välgörenhetsprojekten och kan också själva delta som volontärer, berättar koncernens kommunikationsdirektör Taina Kyllönen. Även dotterbolagen Ruukki Construction och Tibnor är med i projektet.

Målet är att öka barns och ungdomars välfärd på SSABs verksamhetsorter och att eventuellt skapa permanenta rutiner för personalens volontärarbete och lokal samverkan.

SSAB skänker en hygglig summa pengar till ett eller flera stödobjekt som personalen valt ut på verksamhetsorterna i Finland. Dessutom sporrar företaget personalen att delta i volontärarbete i objekten och samarbetar med bidragstagaren i organiserandet av volontärarbetet.

All personal hos SSAB, Ruukki Construction och Tibnor i Finland kan föreslå välgörenhetsobjekt som de tycker är lämpliga. Verksamheten ska vara riktad till barn och ungdomar och äga rum på SSABs verksamhetsort och/eller dess grannkommuner.

Personalen väljer ut stödobjekten under våren och sommaren. Donationerna och volontärarbetet görs under hösten.

Mer information till media:
Atte Kaksonen, telefon +358 50 314 3634 

SSAB i Finland: Brahestad, Helsingfors, Lappvik, Kankaanpää, Oulais, Pulkkila och Tavastehus.

Ruukki Construction i Finland: Alajärvi, Peräseinäjoki, Vindala, Ylivieska.
Tibnor i Finland: Hyvinge, Träskända, Seinäjoki

Tillbehör

1200x630 Suomi100 tiedote - Download