5
Nyhetsarkiv SSABs tar ansvar för hållbarhet på hav och land
19 maj 2017 10:15 CET HYBRIT, HYBRIT, HYBRIT, HYBRIT, HYBRIT, Hållbarhet

SSABs tar ansvar för hållbarhet på hav och land

Som en av parterna i Swedish Leadership for Sustainable Development har SSAB undertecknat ett gemensamt uttalande. Vi vill tydligt ta ansvar för påverkan på både land och hav i vår kärnverksamhet.

Talandet beskriver SLSD:s syn på ansvaret för att fylla de globala målen för hållbar utveckling (SDG), med särskilt fokus på förhållandet mellan hållbarhet på land och i haven. Det lämnades över till Kronprinsessan Victoria vid en ceremoni torsdagen den 18 maj, i rollen som ambassadör för SDG. Vid ceremonin deltog SSABs koncernchef Martin Lindqvist samt Maria Långberg, Personal- och Hållbarhetsdirektör.

Uttalandet går hand i hand med målen för SSABs huvudsakliga bidrag på hållbarhetsområdet, projektet HYBRIT. Målet för HYBRIT är att utveckla en stålproduktion som inte släpper ut koldioxid - utan vatten. Projektet drivs tillsammans med LKAB och Vattenfall. Genom uttalandet visar SSAB och övriga parter att frågan om havens hållbarhet är viktig för oss och kommande generationer. Haven är allas vårt gemensamma ansvar.

Läs mer om Swedish Leadership for Sustainable Development:

http://www.sida.se/Svenska/sa-arbetar-vi/Arbetssatt-och-metod/finansieringsformer/utvecklingsfinansiering/Swedish-Leadership-for-Sustainable-Development/

Tillbehör

Raahe from sea - Download