5
Nyhetsarkiv Helsingin keskustakirjaston 100-metriset teräspalkit ovat komea näky
24 augusti 2017 09:45 CET SSAB Europe

Helsingin keskustakirjaston 100-metriset teräspalkit ovat komea näky

Helsingin kauan odotettu keskustakirjasto Oodi nousee keskeiselle paikalle aivan kaupungin ydinkeskustaan päärautatieaseman ja Musiikkitalon väliin. Rakenteilla olevan kirjaston rungon huomiota herättävin osa ovat noin 100-metriset teräspalkit, joissa on käytetty SSAB:n toimittamaa terästä.

Projektin pääurakoitsija on rakennusyhtiö YIT. Teräsrakenteiden aliurakasta vastaa Normek Oy. SSAB on toimittanut Normekille rungon rakenteissa käytetyt teräslevysuikaleet ja -leikkeet, joista teräskaaret on Normekilla hitsattu lukuisin toistoin – taiteellinen lopputulos muistuttaa suurta ristikkorakennelmaa. Loppuvaiheessa teräsrunko peittyy puuverhouksen alle. Julkisivut koostuvat puusta ja lasista.

Helsingin keskustakirjaston on määrä valmistua loppuvuodesta 2018. Suunnittelusta vastasi helsinkiläinen arkkitehtitoimisto ALA Oy. Valmistuttuaan kolmikerroksinen rakennus on julkinen ihmisten ajanvietto- ja kohtaamispaikka. Laajan kirjavalikoiman lisäksi kirjasto tarjoaa elokuvateatterin, laajat harrastus- työ- ja näyttelytilat sekä saunaosaston. 

Tillbehör

20170707 120533 - Download