5
Nyhetsarkiv Lingyun Wei vinner Women of Excellence in Metalforming & Fabricating Award
25 januari 2018 10:00 CET

Lingyun Wei vinner Women of Excellence in Metalforming & Fabricating Award

Tidningen MetalForming har utsett Lingyun Wei, global produktchef på SSAB Special Steels Americas, till vinnare av utmärkelsen Women of Excellence in Metalforming & Fabricating 2017. MetalFormings redaktion valde ut vinnarna baserat på kriterier som tid i industrin, talanger och immateriella värden.

 

-Tidningen MetalForming är stolt över att uppmärksamma dessa industriledare – kvinnor som inte bara bidrar till framgångarna för sina metalltillverkande och metallformande företag, utan som även inspirerar andra kvinnor att gå i deras fotspår, säger Brad Kuvin, Metalformings publicist och redaktionschef. -Deras kunskaper, kompetens och satsning på kvalitet är precis vad branschen behöver för att hålla sig konkurrenskraftig i årtionden framöver.

Ling fick utmärkelsen för sitt engagemang i att förbättra befintliga produkter och samtidigt skapa nya. Som global produktchef på SSAB har Ling utvecklat innovativa hårdpåsvetsade produkter som erbjuder förbättrad slitstyrka med bibehållen skärnings-, formnings- och svetsningskapacitet. 

Utöver sitt tekniska kunnande trivs Ling även i operativa roller och som global representant för SSABs varumärke. -Ling är en engagerad och intelligent person som strävar efter ständig förbättring och är extremt duktig på att hantera komplicerade frågor, säger Paula Caletri, Human Resources Manager på SSAB Special Steels Americas, som nominerade Ling till priset. 

Ling rekommenderar kvinnor att göra karriär inom tillverkning. -Att tillverka är att skapa, säger Ling. -Inom tillverkning får man verkligen lära sig hur saker fungerar och ibland till och med själv konstruera dem.