5
Nyhetsarkiv Hållbarhet på skolschemat när we_change gästade Borlänge
13 mars 2018 08:36 CET

Hållbarhet på skolschemat när we_change gästade Borlänge

We_change är Sveriges största hållbarhetssatsning för unga. Här möter gymnasieelever näringslivet för att diskutera de globala hållbarhetsmålen och vad man kan göra för att nå dem. SSAB Borlänge var med när we_change kom till Borlänge 8-9 mars.


Jonas Larsson deltog i panelen tillsammans med representanter från H&M, Ikea och Sida. Foto: Henrik Hansson

Jonas Larsson, SSABs miljöchef, deltog i panelen, och fick svara på frågor om allt från jämställdhet till hur SSAB jobbar med att minska transporterna.- Det jag tar med mig från de här dagarna är ungas engagemang och en insikt om hur vi behöver tänka om i hur vi presenterar SSAB för de unga, att vi blir tydliga med hur vi jobbar med hållbarhetsfrågorna, säger Jonas Larsson.

I eftermiddagens workshoppar fick eleverna jobba med två olika frågeställningar. Dels om hur SSAB ska få alla att bli engagerade i att uppnå målet om ett fossilfritt SSAB 2045? Dels vilka andra kopplingar det finns mellan FN:s hållbarhetsmål och SSABs hållbarhetsstrategi?

- Det har kommit många bra förslag och idéer som vi inte alltid har tänkt på, säger Mia Eriksson, plats- och produktionschef SSAB Borlänge, som höll i workshopparna tillsammans med Jonas Larsson, Ove Sjödahl och Anna Östlund.

- Något många elever föreslår är att vi ska komma ut i skolorna och berätta om vad SSAB är och gör, och hur vi jobbar med hållbarhetsfrågorna.

Hör Mia Eriksson, Jonas Larsson och elever berätta mer om we_change i filmen.