5
Nyhetsarkiv SSAB deltar i nytt svenskt hållbarhetsforum
22 maj 2018 10:45 CET Hållbarhet, Circular Sweden

SSAB deltar i nytt svenskt hållbarhetsforum

SSAB är en av huvudaktörerna i ett nytt svenskt företagsinitiativ för cirkulära materialflöden. Initiativet, som kallas Circular Sweden, är ett forum bestående av flera stora svenska företag och organisationer som Axfood, H&M, IKEA, NCC ,Tarkett och Återvinningsindustrierna. Ambitionen är att tillsammans aktivt bidra till ett mer hållbart samhälle, i Sverige och internationellt, genom att öka andelen cirkulära flöden av material och produkter.

‒ Stål är världens mest cirkulerade material, med en väldigt hög återvinningsgrad, så det är viktigt för oss att bidra till en mer resurseffektiv och hållbar framtid, säger Thomas Hörnfeldt, ansvarig för hållbarhets- och samhällsfrågor på SSAB.

Målet för Circular Sweden är att Sverige ska vara ledande i världen när det gäller cirkulära materialflöden till 2030. Forumet kommer att arbeta på flera olika fronter, i nära dialog med företrädare för såväl politik som forskning och näringsliv. Läs mer om Circular Sweden i forumets pressmeddelande och på webben.

Tillbehör

Coils - Download