5
Nyhetsarkiv Vi presenterar nya Strenx® 1100 Plus – konstruktionsstål för lyft och avancerade konstruktioner
27 november 2018 08:00 CET

Vi presenterar nya Strenx® 1100 Plus – konstruktionsstål för lyft och avancerade konstruktioner

SSAB lanserar det nya bandstålet Strenx® 1100 Plus, som är ett varmvalsat, höghållfast stål med unika egenskaper för svetsning och som ger enastående svetsnings- och bockningsresultat. Utvecklingen mot starkare svetsfogar i bandstål bidrar till lättare men starkare utrustning med ökad prestanda inom lyft- och transportsektorerna.

SSAB ställer ut på Bauma China 2018, ett asiatiskt måste-evenemang för byggnads- och gruvsektorn, som äger rum den 27–30 november 2018 på Shanghai New International Expo Centre i Shanghai. Som världsledande inom specialstål visar SSAB upp sina innovationer i höghållfast stålteknologi genom att lansera Strenx® 1100 Plus bandplåt.

Strenx® 1100 Plus ingår i 1100 MPa-sortimentet av Strenx® konstruktionsstål. Det är ett nytt varmvalsat, höghållfast stål med unika egenskaper för svetsning som ger enastående svetsnings- och bockningsresultat.

Svetssvagheter är praktiskt taget eliminerade

Svetsfogarna är i allmänhet den svaga länken hos mer avancerade sorter av konstruktionsstål. Men Strenx® 1100 Plus eliminerar praktiskt taget dessa svagheter eftersom hållfastheten, förlängningen och slagsegheten i det svetsade området uppfyller minimigarantierna för basmaterialet. Den optimala kombinationen av hållfasthet och seghet i det svetsade och värmepåverkade området är en stor fördel för konstruktionsprocessen: dimensioneringen kan baseras på samma statiska minimihållfasthet för hela applikationen, beroende på dimensioneringsreglerna.

-Vi är mycket glada över att kunna presentera Strenx 1100 Plus för den snabbväxande APAC-regionen, säger Magnus Carlsson, Strenx® product manager på SSAB. -Bauma China är den internationella debuten för den här produkten, som vi tror är helt oslagbar på marknaden idag för alla högpresterande tillämpningar som kan ha nytta av matchande hållfasthet i svetsfogarna. Vi ser fram emot att fortsätta betjäna snabbt växande marknader inom avancerad design och teknik, såsom Kina och andra länder i Asien, och att tillämpa SSABs innovativa stålteknologi på de utmaningar som lyft- och transportsektorerna står inför.

Tekniska specifikationer


Nå högre och längre med Strenx® konstruktionsstål

Strenx 1100® Plus är perfekt för lyftanordningar som kranar, samt lättare transportlösningar och avancerade konstruktioner som kräver matchande hållfasthet i svetsfogarna. Det har faktiskt högre hållfasthet än basmaterialet Strenx® 1100. Det resulterar i kranar som når högre, släpvagnar som tar mer nyttolast och lastbilar som använder mindre bränsle och släpper ut mindre koldioxid.

Fördelar med Strenx® 1100 Plus i verkstaden

  • Ett ovanligt rent stål och en exakt kontrollerad tillverkningsprocess innebär genomgående hög kvalitet och förutsägbara resultat
  • Garanterad planhet, tjocklek, bockbarhet
  • Snäva toleranser, garanteras
  • Svetsning kan göras vid rumstemperatur (baserat på CTS-tester enligt ISO 17642-2:2005)
  • Optimal kombination av hållfasthet och seghet i det svetsade området och den värmepåverkade zonen

Här hittar du SSAB på Bauma ChinaBesök SSAB på Bauma China Exhibition i hall N3, monter N3.529 och upplev skönheten hos Strenx® konstruktionsstål. Besökare kan beställa provmaterial innan den officiella lanseringen på Bauma München i april 2019, diskutera resultaten av våra tester och analyser, få tips om uppgradering och mycket mer.

Tillbehör

Stenx 1100 Plus Lifting image - Download

Strenx1100 Plus technical specifications - Download