5
Nyhetsarkiv Massor av magi på Järnverkets Dag
9 december 2018 00:00 CET

Massor av magi på Järnverkets Dag

Det var inte bara tomtefar och tomtemor som skapade magi för besökarna på Järnverkets dag den 9 december. Med showen ”Magi eller kemi?” trollband Teknikens Hus en stor del av de barn som vuxna som var på plats. Efteråt var det solklart för alla att om man kan kemi, - ja då kan man göra häxkonster också.


Häxan Teknika (Mia Gulliksson) och Kemi-Linda (Linda Ökvist) trollband både vuxna och barn.

Som alltid lockar Järnverkets dag många av SSAB Luleås medarbetare med familjer. I år fylldes Friskvårdscentrum av 1 100 gäster, varav 500 var barn. Att det är en populär tillställning är ju inte konstigt med tanke på allt roligt som personalstiftelsen och SSAB bjuder på. På plats fanns som vanligt flygräven Gunnard som dansade och sjöng med barnen. Hos I tomtestugan kunde barnen lämna in sin önskelista men också få en present av tomtefar och tomtemor. Luleå Hockey var också på plats och överallt fanns olika spel av tävlingar. En nyhet för i år var ett reaktionstest likt det i nattduellen i Mästarna Mästare.

Roligt med kemi och fysik
I syfte att väcka barnens teknik- och kemiintresse uppträdde häxan Teknika och kemisten Kemi-Linda från Teknikens hus med showen Magi eller kemi?. Och visst lyckades dom. Om ni blir duktiga på kemi så kan ni göra häxkonster, berättade Kemi-Linda efter att hon lyckats blanda klart vatten till färgat vatten på bara en nanosekund. Det roliga var att många barn kom fram efteråt och ville veta hur vi gjort. Vi berättade att de är välkomna till oss på Teknikens hus men också att de kan fråga sin kemilärare, berättar Mia Gulliksson (häxan Teknika).

Arrangören nöjd över allas det stora engagemanget
- Jag tycker dagen gick fint och vill skicka ett tack till Teknikens hus för sina fina framträdanden samt till Lars Nilsson som ed kort varsel fixade lite barnlåtar tillsammans med ”Gunnard” från Storklinten. Stort tack till alla funktionärer som ställer på för SSAB ideellt denna dag, tack, sa Ronny Lindqvist, arrangör och friskvårdskonsulent.  


Reaktionstestet likt nattduellen i Mästarnas mästare var ett av årets nya inslag.

Många barn passade på att få autografer från någon av sina idoler i Luleå Hockey och Luleå Hockey MSSK.