5
Nyhetsarkiv SSAB Borlänge stöttar Ik Brages Akademin
14 februari 2019 12:34 CET

SSAB Borlänge stöttar Ik Brages Akademin

SSAB har varit och är fortfarande liksom IK Brage en viktig del av Borlänge. IK Brages satsning på Akademin där barn och ungdomar får möjlighet att upptäcka och lära sig spela fotboll både på ett lekfullt och ansvarstagande sätt stämmer väl överens med SSABs hållbarhetsarbete.

 

 

- Vi tror på Akademin som på ett strukturerat vis erbjuder barn och ungdomar att lära sig samarbeta och utveckla både sig som individer och grupp. Det är egenskaper som är värdefulla när man en dag kliver ut i arbetslivet, säger Mia Eriksson, plats- och produktionschef på SSAB i Borlänge.
- Vi tror även på en mångfald där alla får vara med på sina egna villkor. Alla är bra på något och kan bidra till det gemensamma målet, oavsett om det är i ett stålföretag som SSAB eller i ett fotbollslag.
Brage Akademin är IK Brages satsning på barn- och ungdomsfotboll. Akademin är en trestjärnig SEF-certifierad ungdomsakademi, där spelarna erbjuds en strukturerad och professionell utbildning av högt utbildade tränare och ledare, för att få de bästa möjligheterna till att utvecklas efter sina egna förutsättningar och ha möjligheten att kunna bli elitfotbollsspelare.
Läs mer om Brage Akademin på www.ikbrage.se