5
Nyhetsarkiv Fackliga förhandlingar om tillfälliga permitteringar i finska verksamheten har avslutats
17 september 2019 15:30 CET Strategi

Fackliga förhandlingar om tillfälliga permitteringar i finska verksamheten har avslutats

I slutet av augusti införde SSAB flexibilitetsåtgärder för att anpassa personalstyrkan och inledde då fackliga förhandlingar i sin finska verksamhet om potentiella tillfälliga permitteringar i maximalt 90 dagar. Förhandlingarna har nu avslutats och det finns behov av tillfälliga permitteringar i 2 till 3 veckor i genomsnitt under 2019.

De tillfälliga permitteringarna gäller divisionen SSAB Europe, som har sin största verksamhet i Brahestad och Tavastehus, liksom koncernfunktionerna. Den exakta fördelningen av permitteringarna kommer att avgöras under de kommande veckorna. Det eventuella behovet av tillfälliga permitteringar i början av 2020 kommer att bedömas separat.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Atte Kaksonen, Presschef Finland, atte.kaksonen @ ssab.com, tel. +358 50 3143 634
Mia Widell, Presschef, Sweden, mia.widell @ ssab.com, tel +46 76 527 2501.

Olavi Huhtala, Executive Vice President, SSAB Europe,
olavi.huhtala @ ssab.com, tel. +358 20 592 9157

Tillbehör

Coils - Download