Välkommen till SSABs nyhetsrum

Information och resurser för media

Mediakontakter

De senaste pressmeddelandena

nov 13 2020

SSAB bekräftar diskussioner gällande Tata Steel Europe Netherlands

SSAB bekräftar att man för diskussioner med Tata Steel Group gällande ett möjligt förvärv av Tata Steel Europas stålverk i IJmuiden inklusive ett antal relaterade distributions- och bearbetningsanläggningar.

okt 22 2020

Datum för SSABs finansiella rapporter under 2021

Datum för finansiella rapporter samt årstämman 2021.

okt 22 2020

Rapport för tredje kvartalet 2020: Lägre efterfrågan och planerat underhåll tyngde resultatet

Tredje kvartalet: · Intäkterna uppgick till 14 481 (18 840) Mkr · Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) uppgick till -66 (1 327) Mkr · Rörelseresultatet uppgick till -973 (300) Mkr · Resultat per aktie uppgick till -0,72 (0,03) kronor

Andra nyheter

nov 3 2020

SSAB sponsrar landslagsåkarna Frida Karlsson och Maja Dahlqvist

I slutet på november startar världscupen i längdskidåkning. SSAB vill önska de svenska landslagsskidåkarna Frida Karlsson och Maja Dahlqvist stort lycka till inför säsongen som även innehåller ett VM i Oberstdorf. De två åkarna sponsras av SSAB som en del av företagets varumärkesarbete.

okt 9 2020

SSAB Raahe använde AR-teknik för att övervaka installationsarbete

Varmvalsverket på SSAB i Raahe tog ett digitaliseringskliv i somras då man för första gången använde sig av förstärkt verklighet (AR) för att övervaka installationsarbete i samband med det årliga underhållsstoppet. Det innebar att den expert som normalt skulle ha övervakat den aktuella installationen inte behövde åka från Tyskland till Raahe, utan han kunde följa och styra arbetet via AR-glasögon som satt i hjälmen på anläggningens egen installationsövervakare. 

okt 9 2020

EPD - Ett viktigt verktyg i hållbarhetsarbetet

Vilken miljöpåverkan har en produkt genom en hel livscykel? Det kan du få reda på genom SSABs miljövarudeklarationer, EPD:er. 

De senaste artiklarna och blogginläggen

jun 18 2020

Fossilfritt stål en viktig möjlighet för Sörmland

Omställningen till fossilfri stålproduktion på SSAB i Oxelösund är en unik möjlighet att ta ledningen i den gröna omvandlingen av svensk basindustri. Denna omvandling har potential att sätta Sörmland på världskartan – den chansen måste vi ta.

mar 19 2020

Omställning säkrar utveckling, jobb och exportmöjligheter – nytt nummer av Klimatsteget

OXELÖSUND. ”Fossilfritt stål skapar affärsmöjligheter för oss, möjligheter till jobb och exportframgångar” säger SSABs vd och koncernchef Martin Lindqvist i senaste numret av tidningen Klimatsteget. Oxelösund har en nyckelroll.

feb 6 2020

SSABs Stålpåledag i Helsingfors drog rekordmånga deltagare

Det årliga evenemanget SSABs Stålpåledag ägde rum 23 januari 2020 i Helsingfors, där cirka 370 grundläggningssexperter med entreprenörer, konstruktörer, maskintillverkare, beställare- och myndighetsrepresentanter och studenter träffades. Dagens presentationer handlade om SSAB:s pålningsprodukter och hur de används i olika infrastrukturprojekt. Liksom tidigare år innehöll programmet presentationer om praktikfall som kunder och konstruktörer varit inblandade i.