Välkommen till SSABs nyhetsrum

Information och resurser för media

Mediakontakter

De senaste pressmeddelandena

jul 7 2020

Inbjudan till presentation av SSABs rapport för andra kvartalet 2020

SSAB bjuder in till presentation av kvartalsrapporten klockan 09.30 tisdagen den 21 juli 2020. Presentationen ska ske genom en telefonkonferens som också sänds via SSABs webbsida. Rapporten kommer att publiceras klockan 07.30 samma dag.

jun 1 2020

SSAB, LKAB och Vattenfall ett steg närmare produktion av fossilfritt stål i industriell skala

SSAB, LKAB och Vattenfall tar nu nästa viktiga steg för att bli först i världen med en värdekedja för fossilfritt stål. Inom ramen för HYBRIT-initiativet förbereds nu bygget av en demonstrationsanläggning i industriell skala och samråd inleds inför val av plats i Norrbotten.

apr 30 2020

Ruukki Construction har slutfört avyttringen av Building Systems

Ruukki Construction har i dag slutfört avyttringen av sin verksamhet inom Building Systems till Donges Group, som ägs av det tyskbaserade investmentbolaget Mutares. Efter avyttringen fokuserar Ruukki Construction på lönsam tillväxt för produktaffären inom Roofing och Building Envelopes.

Andra nyheter

maj 20 2020

Permitteringarna i SSAB:s finska verksamhet fortsätter

Under våren genomförde SSAB fackliga förhandlingar gällande permitteringar inom sin finska verksamhet till följd av svagare marknadsförutsättningar i spåren av Covid-19-pandemin. Resultatet blev permitteringar i tre veckor i genomsnitt under april-juni. Eftersom de ekonomiska förhållanden och efterfrågan på stålmarknaden fortsätter att försvagas kommer det att finnas ett liknande behov av permitteringar på minst lika lång tid i juli-september.

maj 13 2020

SSAB bidrar lokalt i den rådande Covid-19-krisen

I svåra tider bör vi ta hand om varandra. Inom SSAB pågår flera initiativ för att hjälpa till på olika vis under den kris som orsakats av coronaviruset.

apr 15 2020

SSAB Americas prioriterar produkter för Coronabekämpning

För att försöka hjälpa till i den pågående Covid-19-pandemikrisen, kommer SSAB Americas nu börja prioritera produktion av stål avsedd för användning i kommunala, delstatliga eller federala hjälpprogram eller projekt.

De senaste artiklarna och blogginläggen

jun 18 2020

Fossilfritt stål en viktig möjlighet för Sörmland

Omställningen till fossilfri stålproduktion på SSAB i Oxelösund är en unik möjlighet att ta ledningen i den gröna omvandlingen av svensk basindustri. Denna omvandling har potential att sätta Sörmland på världskartan – den chansen måste vi ta.

mar 19 2020

Omställning säkrar utveckling, jobb och exportmöjligheter – nytt nummer av Klimatsteget

OXELÖSUND. ”Fossilfritt stål skapar affärsmöjligheter för oss, möjligheter till jobb och exportframgångar” säger SSABs vd och koncernchef Martin Lindqvist i senaste numret av tidningen Klimatsteget. Oxelösund har en nyckelroll.

feb 6 2020

SSABs Stålpåledag i Helsingfors drog rekordmånga deltagare

Det årliga evenemanget SSABs Stålpåledag ägde rum 23 januari 2020 i Helsingfors, där cirka 370 grundläggningssexperter med entreprenörer, konstruktörer, maskintillverkare, beställare- och myndighetsrepresentanter och studenter träffades. Dagens presentationer handlade om SSAB:s pålningsprodukter och hur de används i olika infrastrukturprojekt. Liksom tidigare år innehöll programmet presentationer om praktikfall som kunder och konstruktörer varit inblandade i.