Välkommen till SSABs nyhetsrum

Information och resurser för media

Mediakontakter

De senaste pressmeddelandena

jul 21 2021

Delårsrapport Q2/2021: Historiskt kvartal – Solid intern prestation i en stark marknad

Andra kvartalet: · Intäkterna uppgick till 23 673 (15 155) Mkr · Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) uppgick till 4 899 (705) Mkr · Rörelseresultatet uppgick till 4 083 (-251) Mkr · Resultat per aktie uppgick till 3,13 (-0,28) kronor

jul 7 2021

Inbjudan till presentation av SSABs rapport för andra kvartalet 2021

SSAB bjuder in till presentation av rapporten för andra kvartalet 2021 klockan 09.30 onsdagen den 21 juli 2021. Presentationen sker genom en telefonkonferens som också sänds via SSABs webbsida. Rapporten kommer att publiceras klockan 07.30 samma dag.

jun 21 2021

HYBRIT: SSAB, LKAB och Vattenfall först i världen med vätgasreducerad järnsvamp

SSAB, LKAB och Vattenfall har nu producerat världens första vätgasreducerade järnsvamp i pilotskala. Teknikgenombrottet inom HYBRIT-initiativet kapar cirka 90 procent av utsläppen i samband med stålproduktion och är ett avgörande steg på vägen mot fossilfritt stål.

Andra nyheter

jul 15 2021

SSAB har inlett ett omfattande forskningsprojekt i Finland för att ersätta fossila bränslen med förnybar energi inom ståltillverkningen

SSAB har inlett ett omfattande forskningsprojekt i Finland – Towards FFS (Fossil-Free Steel). I projektet kommer SSAB att arbeta tillsammans med industri- och forskningspartners för att hitta olika lösningar och alternativ för att producera fossilfritt stål och därmed sluta använda fossil energi.

jun 22 2021

Ruukki Construction blir först att leverera fossilfria byggprodukter i stål

Ruukki Construction, ett dotterbolag i SSAB-koncernen, har förbundit sig att bli det första företaget att erbjuda sina kunder fossilfria byggprodukter i stål. Byggprodukterna kommer att tillverkas av fossilfritt stål baserat på SSABs HYBRIT-teknik, och planen är att lansera dem i kommersiell skala på marknaden år 2026. Redan innan dess hoppas Ruukki kunna genomföra pilotprojekt med fossilfritt stål tillsammans med utvalda kunder.

jun 22 2021

Nytt avtal mellan VR Transpoint och stålföretaget SSAB minskar transportutsläppen avsevärt

VR Transpoint och SSAB har ingått ett avtal för transport av råvaror och produkter på järnväg. Målet är att halvera utsläppen från transporter som ingår i samarbetet till 2024.

De senaste artiklarna och blogginläggen

jun 18 2020

Fossilfritt stål en viktig möjlighet för Sörmland

Omställningen till fossilfri stålproduktion på SSAB i Oxelösund är en unik möjlighet att ta ledningen i den gröna omvandlingen av svensk basindustri. Denna omvandling har potential att sätta Sörmland på världskartan – den chansen måste vi ta.

mar 19 2020

Omställning säkrar utveckling, jobb och exportmöjligheter – nytt nummer av Klimatsteget

OXELÖSUND. ”Fossilfritt stål skapar affärsmöjligheter för oss, möjligheter till jobb och exportframgångar” säger SSABs vd och koncernchef Martin Lindqvist i senaste numret av tidningen Klimatsteget. Oxelösund har en nyckelroll.

feb 6 2020

SSABs Stålpåledag i Helsingfors drog rekordmånga deltagare

Det årliga evenemanget SSABs Stålpåledag ägde rum 23 januari 2020 i Helsingfors, där cirka 370 grundläggningssexperter med entreprenörer, konstruktörer, maskintillverkare, beställare- och myndighetsrepresentanter och studenter träffades. Dagens presentationer handlade om SSAB:s pålningsprodukter och hur de används i olika infrastrukturprojekt. Liksom tidigare år innehöll programmet presentationer om praktikfall som kunder och konstruktörer varit inblandade i.

5