Välkommen till SSABs nyhetsrum

Information och resurser för media

Mediakontakter

De senaste pressmeddelandena

okt 15 2021

Datum för SSABs finansiella rapporter under 2022

Datum för finansiella rapporter samt årstämman 2022.

okt 13 2021

SSABs fossilfria stål med i Volvo Groups fordon

Volvo Group presenterar världens första fordon tillverkat av fossilfritt stål från SSAB. Maskinen, en lastbärare för användning inom gruvdrift och stenbrytning, avtäcks vid Volvos event idag i Göteborg.

okt 11 2021

Inbjudan till presentation av SSABs rapport för tredje kvartalet 2021

SSAB bjuder in till presentation av rapporten för tredje kvartalet 2021 klockan 09.30 måndagen den 25 oktober 2021. Rapporten kommer att publiceras klockan 07.30 samma dag.

Andra nyheter

okt 15 2021

SSAB vann prestigefyllt stålpris

Årets vinnare av S&P Platts Global Metal Awards tillkännagavs vid ett evenemang i London igår. SSAB vann första pris i klassen Industry Leadership: Steel.

okt 8 2021

Bandstål i Kopparberg – en av SSABs regionala distributionspartners

jul 15 2021

SSAB har inlett ett omfattande forskningsprojekt i Finland för att ersätta fossila bränslen med förnybar energi inom ståltillverkningen

SSAB har inlett ett omfattande forskningsprojekt i Finland – Towards FFS (Fossil-Free Steel). I projektet kommer SSAB att arbeta tillsammans med industri- och forskningspartners för att hitta olika lösningar och alternativ för att producera fossilfritt stål och därmed sluta använda fossil energi.

De senaste artiklarna och blogginläggen

aug 18 2021

Världens första fossilfria stål färdigt för leverans

SSAB har nu producerat världens första fossilfria stål och levererat till kund. Provleveransen är ett viktigt steg på vägen mot en helt fossilfri värdekedja för järn- och stålframställning och en milstolpe i HYBRIT-samarbetet mellan SSAB, LKAB och Vattenfall.

jun 18 2020

Fossilfritt stål en viktig möjlighet för Sörmland

Omställningen till fossilfri stålproduktion på SSAB i Oxelösund är en unik möjlighet att ta ledningen i den gröna omvandlingen av svensk basindustri. Denna omvandling har potential att sätta Sörmland på världskartan – den chansen måste vi ta.

mar 19 2020

Omställning säkrar utveckling, jobb och exportmöjligheter – nytt nummer av Klimatsteget

OXELÖSUND. ”Fossilfritt stål skapar affärsmöjligheter för oss, möjligheter till jobb och exportframgångar” säger SSABs vd och koncernchef Martin Lindqvist i senaste numret av tidningen Klimatsteget. Oxelösund har en nyckelroll.

5