5
Hållbarhet

 

 

 

 

    SUSTAINABILITY EXPEDITION

           Följ med på vår resa till en mer hållbar framtid

   Läs mer här

 

SSAB har gett sig ut på en hållbarhetsresa som revolutionerar stålet genom hela dess livscykel från ståltillverkning till slutanvändning - och 100 % återvinningsbart. Idag avger SSABs masugnar 7 % mindre koldioxid än EU-genomsnittet, men vi vill nå längre. Innovationerna i HYBRIT-samarbetet gör att ståltillverkningen kan bli helt fossilfri före 2045. 

Redan 2025 kommer ständiga förbättringar och ny processteknik att minska dagens koldioxidutsläpp med 25 %. Inte bara produktionsprocessen, utan även våra produkter och vårt utbud är delar av lösningen. Kunderna kan redan uppnå betydande koldioxidbesparingar genom att använda SSABs höghållfasta stål i sina produkter.

Operations

Offering

Bloggar om Sustainability Expedition

10 mar
SSAB EcoUpgraded hjälper ILAB Container att spara 36 ton koldioxid per container
ILAB Container,  Nordens ledande containerleverantör, ser SSAB EcoUpgraded som ett mycket användbart koncept när de berättar för sina kunder om fördelarna med höghållfasta stål och ILAB-containrar.
11 dec
SSAB, LKAB och Vattenfall välkomnar höjda ambitioner att nå klimatmålen
HYBRIT´s ägare SSAB, LKAB och Vattenfall välkomnar under klimattoppmötet COP25 i Madrid höjda ambitioner att nå klimatmålen. Företagen lyfter behoven av kraftfulla åtgärder för att säkra industrins omställning och vill med HYBRIT-initiativet för fossilfri ståltillverkning visa att målet om nettonollutsläpp är möjligt.
4 dec
SSAB inleder studie i Finland för fossilfri ståltillverkning
SSAB inleder nu en förstudie i Finland för fossilfri ståltillverkning. Därmed tas, i linje med HYBRIT-projektet, nästa steg för en helt fossilfri stålvärdekedja. Tillsammans med Gasum, Neste och St1, inleder SSAB en Energy4HYBRIT-förstudie som stöttas av Business Finland för att undersöka användningen av fossilfria energikällor, främst sidoströmmar av biomaterial, för att ersätta fossila bränslen i vissa ståltillverkningsprocesser som exempelvis valsningen. Raahe-anläggningen kommer att vara SSAB:s pilotanläggning.
8,51 Mb
12,56 Mb
1 / 17