Hållbarhet

SSAB har en strategisk plan för att revolutionera järn- och stålframställningen och bli det första stålföretag i världen som marknadsför järnmalmsbaserat fossilfritt stål 2026. Detta innefattar en aktiv ledarroll i HYBRIT, samriskföretaget som vi äger tillsammans med LKAB och vattenfall. Målet är att bli fossilfritt som företag senast 2045.

Sustainability expedition

SSAB har gett sig ut på en hållbarhetsresa som revolutionerar stålet genom hela dess livscykel från ståltillverkning till slutanvändning - och 100 % återvinningsbart. Idag avger SSABs masugnar 7 % mindre koldioxid än EU-genomsnittet, men vi vill nå längre.

Hållbar verksamhet

Vår hållbara verksamhet

Intern operationell effektivitet är viktigt för att säkerställa att företaget arbetar på ett så hållbart sätt som möjligt. 

Hybrit

HYBRIT

SSAB kommer steg för steg införa en fossilfri ståltillverkningsprocess genom HYBRIT-initiativet och även eliminera andra utsläpp från fossila bränslen, för att på så sätt bli fossilfria i hela SSABs verksamhet.

Offering

Hållbart utbud

För en starkare, lättare och mer hållbar framtid: SSABs avancerade höghållfasta stål och seghärdade stål. 
EcoUpgraded

EcoUpgraded

SSAB uppgraderar ständigt sina material och tillämpningar i samarbete med kunderna. Fördelarna med att uppgradera till höghållfast stål är bland annat minskad vikt, bättre bränsleekonomi och ökad livslängd på produkterna - vilket bidrar till en signifikant minskning av en produkts koldioxidavtryck.

Hållbarhetsnyheter

nov 3 2020

SSAB sponsrar landslagsåkarna Frida Karlsson och Maja Dahlqvist

I slutet på november startar världscupen i längdskidåkning. SSAB vill önska de svenska landslagsskidåkarna Frida Karlsson och Maja Dahlqvist stort lycka till inför säsongen som även innehåller ett VM i Oberstdorf. De två åkarna sponsras av SSAB som en del av företagets varumärkesarbete.

okt 9 2020

EPD - Ett viktigt verktyg i hållbarhetsarbetet

Vilken miljöpåverkan har en produkt genom en hel livscykel? Det kan du få reda på genom SSABs miljövarudeklarationer, EPD:er. 

okt 8 2020

SSABs klimatmål godkänns av Science Based Targets initiative

SSABs mål för utsläpp av växthusgaser inklusive koldioxid har godkänts av organisationen Science Based Targets initiative. Godkännandet innebär att målet är vetenskapligt förankrat och i linje med Parisavtalet.

Responsible partner

Ansvarsfull partner

Att vara en ansvarsfull partner handlar om hur vi hanterar risker och tar ansvar i leveranskedjan samt var vi är närvarande lokalt.
Sustainable business

Hållbar verksamhet

Hållbarhet är en central del av vår vision och vår strategi. Vi vet att hållbar verksamhet främjar starka finansiella och operativa resultat.

Senaste hållbarhetsdokumenten

pdf 402 Kb
Instruktion för antikorruption
pdf 383 Kb
Code of conduct
zip 1,3 Mb
SSABs arbetsmiljöpolicy