5
Kalkylatorer och verktyg SmartSteel 1.0

SmartSteel 1.0

SSAB lanserar nu den första versionen av SmartSteel, en mobilapp som har tagits fram för att förenkla för våra kunder.

SmartSteel ger stålet en digital identitet, vilket gör data och instruktioner om alla delar tillgängliga oavsett var i kedjan stålstycket befinner sig. Varje länk i produktionskedjan kan sedan använda och bygga vidare på informationen. Produkten märks på stålverket och data laddas upp till en molntjänst. Kunder kan använda tjänsten för att identifiera produkter, se över egenskaperna hos materialen och hämta materialcertifikat, samt ge återkoppling.

Så här fungerar mobilappen SmartSteel

• Använd skannern för att identifiera produkten:
  • Skanna streckkoderna för att identifiera buntar, coils och slittade band
  • Skanna plåtmärkningen för att identifiera tungplåt
  • Material-ID kan göras manuellt

När produkten har identifierats kan användaren granska material, beställningsinformation och även hämta materialcertifikat. Om det är något fel på beställningen kan användaren fylla i ett återkopplingsformulär: fyll i den information som behövs och bifoga fotografier. Återkopplingen skickas till en specialiserad kundtjänstrepresentant och till kunden.

Åtkomst

SmartSteel-appen kräver åtkomsträttigheter som begärs från SSABs säljrepresentanter.
Mobilappen finns i App Store och Google Play Store.

App storeGoogle play