Nordiskt kvalitetsstål för alla klimat och en grönare livsstil

GreenCoat® är varumärket för innovativa och hållbara färgbelagda stållösningar för tak, fasader och regnvattensystem. Det breda utbudet av färger och en beläggning av svensk rapsolja, gör GreenCoat®s produkter mycket uppskattade inom hållbar arkitektur.

kulörer Kontakta oss

Välj GreenCoat® för många olika byggnadstillämpningar i ditt projekt:

Tak

Tak

Tak måste tåla naturens alla påfrestningar. Ett ståltak är ett naturligt val som tål de tuffaste väderförhållandena.
Fasader

Fasader

Skapa uttrycksfulla stålfasader med stående falssystem, profiler, sandwichpaneler eller kassetter/lameller.
Takavvattning

Takavvattning

Takavvattningssystemet bidrar till byggnadens utseende. Takavvattningssystem i stål passar perfekt för alla typer av tak.
Garantietiketter

GreenCoat® garanti


– Byggnader som håller länge

pdf 216 Kb
GreenCoat®- Europeisk Garanti
Byggnad i Fisksätra

Sandellsandbergs byggnad i GreenCoat® stål tilldelas utmärkelsen Design S

Thomas Sandell valde GreenCoat® för dess slitstyrka och flexibilitet för att skapa distinkta former för både tak och väggar. Hållbarheten hos GreenCoat® färgbelagt stål spelade också en viktig roll för hans val.

Tack vare sin unika utformning och beklädnad tilldelades Fisksätra Folkets hus den svenska utmärkelsen Design S 2020.

Hållbarhet: biobaserade beläggningar och fossilfritt stål

rapsolja

Biobaserade beläggningar som innehåller svensk rapsolja

De flesta GreenCoat®-produkter har en biobaserad beläggning där en stor del av de traditionella fossila oljorna har ersatts med svensk rapsolja.

Denna unika, patenterade lösning från SSAB minskar miljöpåverkan avsevärt – och gör vårt utbud av färgbelagda produkter av GreenCoat® stål till marknadens grönaste lösning för tak och fasader.
hybrit-byggnad

Fossilfritt stål från SSAB, tillgängligt 2026

SSAB är en av deltagarna i samarbetsprojektet HYBRIT, som syftar till att revolutionera stålindustrin med fossilfritt stål senast 2026. Resultatet kommer att bli unikt: världens första fossilfria ståltillverkningsteknik, nästan helt utan koldioxidutsläpp. Där biprodukten från ståltillverkningen utgörs av vatten, inte koldioxid.
Miljövarudeklaration (EPD)

GreenCoat® miljövarudeklaration (EPD)

Idag har produkternas livscykelperspektiv blivit allt viktigare. Därför måste dokumentationen innehålla information om livscykelfaser, produktinnehåll och tillverkning och hur man bäst återvinner eller återanvänder materialen.

I miljövarudeklarationen (EPD) för GreenCoat® kan du läsa om hur vi tillverkar färgbelagt GreenCoat® stål och hanterar produktens livscykel.
Fasader

Alla tänkbara kulörer

GreenCoat®-produkter finns i en mängd olika kulörer – allt från trendiga till livfulla kulörer och med exklusiv finish. Alla kulörer är noggrant utvalda baserat på de senaste trenderna inom byggnation och design.

40 år av global provning i de hårdaste väderförhållanden

Fler än 10 000 paneler i GreenCoat® färgbelagt stål har utsatts för tuffa klimat- och väderförhållanden året runt, med bland annat saltvatten, snö, is, regn, UV-strålning, hög luftfuktighet, blåst och oväder för att säkerställa högsta produktprestanda.

GreenCoat PLX – ”Takläggarens val”

GreenCoat PLX-produkter från SSAB har utvecklats tillsammans med plåtslagare och blivit ”takläggarens val”. De är mycket formbara, kan monteras året runt och erbjuder 50 års teknisk garanti. Carl Cross, från Zinc and Copper Roofing Ltd (Storbritannien), har använt GreenCoat PLX på ett tak och berättar om sina intryck. Titta på filmen.

Läs mer om vår nya produkt:

Inomhusapplikationer

GreenCoat FoodSafe-produkter

För att uppfylla de strikta branschkraven och EU-förordningar som anger riktlinjer för artiklar som kommer i direkt eller indirekt kontakt med livsmedel erbjuder GreenCoat FoodSafe-produkter garanterat giftfria, lättrengjorda och slitstarka färgbelagda stållösningar för väggar, innertak och dörrar i kyl- och frysrum, samt kyl- och frysdiskar, institutionella kök och produktionslokaler.

Ladda ned broschyr:

pdf 574 Kb
GreenCoat FoodSafe-produkter - Säkerhet och kvalitet för livsmedelsindustrin