GreenCoat hero image
GreenCoat hero image

Nordiskt kvalitetsstål för alla klimat och en grönare livsstil

GreenCoat® är varumärket för innovativa och hållbara färgbelagda stållösningar för tak, fasader och takavvattning. Det breda utbudet av färger och en beläggning av svensk rapsolja, gör GreenCoat®-produkterna mycket uppskattade inom hållbar arkitektur.

kulörer

GreenCoat® har ett brett urval av byggnadsapplikationer för alla typer av projekt:

Tak

Tak

Tak måste tåla naturens alla påfrestningar. Ett ståltak är ett naturligt val som tål de tuffaste väderförhållandena.
Fasader

Fasader

Skapa uttrycksfulla stålfasader med stående falssystem, profiler, sandwichpaneler eller kassetter/lameller.
Takavvattning

Takavvattning

Takavvattning i stål passar perfekt för alla typer av tak och bidrar till byggnadens utseende.
Garantietiketter

GreenCoat® garanti


– Byggnader som håller länge

pdf 216 Kb
GreenCoat®- Europeisk Garanti
Pulkabacken (The Hill House)

Serie: ”Bygga sitt drömhus” med GreenCoat®

Pulkabacken, skapat av svenska Street Monkey Architects och Friendly Building, är ett spektakulärt passivhus och en privatbostad på Värmdö. Det 200 kvadratmeter stora huset som ligger inbäddat bakom en bergsknalle för minskad insyn har underbar sjöutsikt och en inbyggd pulkabacke på taket. Det prefabricerade passivhuset är mycket hållbart och klätt med hållbart GreenCoat® färgbelagt stål i tätt mönstrade sinusprofiler. Kulören Nordic Night Black valdes för dess elegans och förmåga att smälta in i naturen.
Pulkabacken byggdes 2014 och ägarna Stefan och Fanny beskriver stolt fasaden som ”i nyskick” och huset som deras ”hem för evigt”.
 

 

Hållbarhet: biobaserade beläggningar och fossilfritt stål

rapsolja

Biobaserade beläggningar som innehåller svensk rapsolja

De flesta GreenCoat®-produkter har en biobaserad beläggning där en stor del av de traditionella fossila oljorna har ersatts med svensk rapsolja.

Denna unika, patenterade lösning från SSAB minskar miljöpåverkan avsevärt – och gör vårt utbud av färgbelagda produkter av GreenCoat® stål till marknadens grönaste lösning för tak och fasader.
hybrit-byggnad

Fossilfritt stål från SSAB, tillgängligt 2026

SSAB är en av deltagarna i samarbetsprojektet HYBRIT, som syftar till att revolutionera stålindustrin med fossilfritt stål senast 2026.

Resultatet kommer att bli unikt: världens första fossilfria ståltillverkningsteknik, nästan helt utan koldioxidutsläpp. Biprodukten från ståltillverkningen utgörs av vatten, inte koldioxid.

Miljövarudeklaration (EPD)

GreenCoat® miljövarudeklaration (EPD)

Idag har produkternas livscykelperspektiv blivit allt viktigare. Därför måste dokumentationen innehålla information om livscykelfaser, produktinnehåll och tillverkning samt hur man bäst återvinner eller återanvänder materialen.

I miljövarudeklarationen (EPD) för GreenCoat® kan du läsa om hur vi tillverkar färgbelagt GreenCoat® stål och hanterar produktens livscykel.
Fasader

Alla tänkbara kulörer

GreenCoat®-produkter finns i en mängd olika kulörer – allt från trendiga till livfulla kulörer och med exklusiv finish. Alla kulörer är noggrant utvalda och baserade på de senaste trenderna inom byggnation och design.

40 år av global provning i de hårdaste väderförhållanden

Fler än 10 000 prover av GreenCoat® färgbelagt stål, har utsatts för tuffa klimat- och väderförhållanden. Året runt har de testats med bland annat saltvatten, snö, is, regn, UV-strålning, hög luftfuktighet, blåst och oväder för att säkerställa högsta produktprestanda.
Carl Cross – Metal roofer

GreenCoat PLX – ”Takläggarens val”

GreenCoat PLX-produkter från SSAB har utvecklats tillsammans med plåtslagare och blivit ”takläggarens val”. De är mycket formbara, kan monteras året runt och erbjuder 50 års teknisk garanti. Carl Cross, från Zinc and Copper Roofing Ltd (Storbritannien), har använt GreenCoat PLX på ett tak och berättar här om sina erfarenheter.

Läs mer om vår nya produkt:
Inomhusapplikationer

GreenCoat FoodSafe-produkter

För att uppfylla de strikta branschkrav och EU-förordningar som anger riktlinjerna för material som kommer i direkt eller indirekt kontakt med livsmedel, erbjuder vi GreenCoat FoodSafe-produkter. FoodSafe står för slitstarka färgbelagda stållösningar för väggar, innertak, dörrar i kyl- och frysrum samt kyl- och frysdiskar, institutionella kök och produktionslokaler. GreenCoat FoodSafe-produkter är garanterat giftfria och lätta att rengöra.

Ladda ned broschyr:

pdf 574 Kb
GreenCoat FoodSafe-produkter - Säkerhet och kvalitet för livsmedelsindustrin
5