Skapa uttrycksfulla stålfasader med GreenCoat®

Skapa fasader med form och stil genom att använda stående falssystem, profiler, sandwichpaneler eller kassetter tillverkade av hållbart GreenCoat® färgbelagt stål. Produkter i GreenCoat® är mycket UV- och reptåliga, har hög kulörbeständighet och är enkla att bocka och skära till. De levereras med upp till 50 års teknisk garanti och upp till 25 års estetisk garanti.

Exempel på fasader i GreenCoat® färgbelagt stål

Stående falssystem

Stående falssystem för fasader

Stående falssystem tillverkade av färgbelagt GreenCoat® stål ger inte bara fasaden ett vackert utseende utan även hög hållbarhet. Produkter i GreenCoat® kan formas, skäras och anpassas på alla sätt. Vissa GreenCoat®-produkter kan till och med formas för hand utan ”återfjädring” och bearbetas vid så låga temperaturer som -15 °C, till skillnad från de flesta andra metaller. Detta möjliggör kostnadseffektiv installation av stålfasader året runt.

Profiler

Profiler för fasader

GreenCoat®-produkter används ofta som sinus- och trapetsformade profiler för fasader. De är enkla att anpassa till valfri form och har hög hållbarhet. Fasadprofiler är kostnadseffektiva att montera och ger dig stor frihet att uttrycka din vision tack vare de olika konstruktionerna och kombinationerna.

Sandwichpaneler

Sandwichpaneler för fasader

Sandwichpaneler av stål används ofta för fasader på lagerbyggnader, logistikcentra, produktionsanläggningar, kontorsbyggnader och köpcentra. Tack vare den enkla bearbetningen, låga vikten och höga kvaliteten kan GreenCoat® färgbelagt stål användas i alla sandwichpaneler med en kärna av mineralull eller polyuretanskum. De möjliggör säker, enkel och snabb fasadmontering.

Kassetter

Kassetter/lameller för fasader

Stålkassetter och lameller för fasader kan utformas på många olika sätt för att framhäva ytans indelning. GreenCoat®-produkter används i både kassetter och lameller för att säkerställa god estetik och hållbarhet. De ger också arkitekter och byggare ett brett urval av kulörer att välja mellan för att passa byggnadens och fasadens design.

Varför stålfasader?

Stål är ett av de få material som kan återvinnas till 100 procent. Det innebär att det kan användas återanvändas effektivt, utan att dess egenskaper eller prestanda påverkas – och utan att farligt avfall genereras.

Stål är också lätt att återvinna. Det är lätt att forma, bocka och skära på olika sätt. Det har den lägsta termiska expansionen av alla metaller, vilket minskar risken för knäckning, sprickbildning och allmän försvagning. Dessutom kan stål limmas med olika metaller, vilket möjliggör en mängd olika kreativa och innovativa konstruktioner.

För kostnadseffektiva tillverkningslösningar och kreativ design är stålfasader det bästa valet.  
 

GreenCoat® partnernätverk

Erbjuder färdiga skräddarsydda fasadlösningar i stål.

GreenCoat® – nordiskt kvalitetsstål och biobaserade beläggningar

Stålfasader från GreenCoat® har nordiskt premiumstål från SSAB som substrat, och de flesta har en patenterad biobaserad beläggning med en stor andel svensk rapsolja i stället för traditionell fossil olja.

Denna unika, patenterade lösning från SSAB reducerar miljöavtrycket avsevärt – och gör utbudet av färgbelagda GreenCoat®-produkter till marknadens grönaste lösning för tak och fasader.

GreenCoat®-produkter uppfyller kraven i REACH-förordningen, och är helt fria från kromater och tillverkas i enlighet med EN 10169 +A1.

Biobaserade beläggningar
Kulörprover

GreenCoat® finns i många olika kulörer

GreenCoat® färgbelagt stål för fasader finns i mer än 400 kulörer och i olika utföranden från matt och glansigt till metallic utseende. Du hittar våra 28 populäraste kulörer, utvalda av arkitekter och byggare, på vår GreenCoat® kulörsida. Vi rekommenderar att du beställer ett produktprov av GreenCoat® för att säkerställa rätt kulör.

Prisbelönta stålfasader tillverkade av GreenCoat®

Fisksätra

Fisksätra Folkets Hus

Byggnaden har ritats av den kända svenska arkitekten Thomas Sandell från Sandellsandberg arkitekter och fungerar som aktivitetshus och fritidsgård för områdets invånare. Thomas Sandell valde GreenCoat® färgbelagt stål för dess hållbarhet och flexibilitet för att med det skapa distinkta former för både fasaden och taket. Det färgbelagda GreenCoat®-stålets hållbarhet spelade också en viktig roll för hans val.

Fjärilen

Fjärilen

Fjärilen, som ritats av den kända svenska arkitekten Rahel Belatchew från Belatchew Arkitekter, är ett unikt flerbostadshus i Uppsala. Rahel Belatchew valde att fokusera på detaljer som fasadskiftningar genom att använda en vertikal paneldesign. GreenCoat® färgbelagt stål valdes eftersom man hade som mål att använda byggnadsmaterial med låg miljöpåverkan.