Regnvattensystem
Regnvattensystem

GreenCoat RWS - ”Överlägsna regnvattensystem som kombinerar funktion med estetik”

När det regnar öser det ned. Därför behöver du ett regnvattensystem som klarar de värsta ovädren med minsta möjliga underhåll och ändå ser fantastiskt ut. GreenCoat RWS-produkter finns i många olika kulörer och utföranden och kan enkelt matchas med ditt GreenCoat®-tak.

GreenCoat RWS färgbelagda stål från SSAB är estetiskt tilltalande, har överlägsen kvalitet och erbjuder miljöfördelar. De har en dubbelsidig beläggning som ger utmärkt skydd mot korrosion (RC5) och mekaniskt slitage på båda sidor av produkten. GreenCoat RWS-produkter är också flexibla och formbara, vilket gör att de kan formas nästan hur som helst.

GreenCoat RWS-produkter finns i olika stålsorter för olika tillämpningar – från djupdragningsstål till standardstål för hängrännor och klassiskt höghållfast stål för krokar och beslag.

Vår nya GreenCoat RWS Pro BT-produkt erbjuder utmärkt formbarhet i kombination med hög hållbarhet.  Den har en biobaserad beläggning (BT) tillverkad av svensk rapsolja. GreenCoat RWS Pro BT har en vacker matt finish.

Exempel på regnvattensystem i GreenCoat® färgbelagt stål

Halvrund hängränna

Halvrund hängränna

Rektangulär hängränna

Rektangulär hängränna

Läs mer om:

Varför regnvattensystem av stål?

Stål är det bästa valet för slitstarka, långlivade regnvattensystem som klarar de hårdaste ovädren med minsta möjliga underhåll och ändå ser fantastiska ut efter årtionden.

Stål är ett av få material som är helt återvinningsbara. Det innebär att det kan återanvändas effektivt, utan att dess egenskaper eller prestanda påverkas – och utan att farligt avfall genereras.

Stål är också lätt att återanvända. Det är lätt att forma, bocka och skära på olika sätt. Det har den lägsta termiska expansionen av alla metaller, vilket minskar risken för knäckning, sprickbildning och allmän försvagning. Dessutom kan stål limmas med olika metaller, vilket möjliggör en mängd olika kreativa och innovativa konstruktioner. För kostnadseffektiva tillverkningslösningar och kreativa konstruktioner är regnvattensystem i stål det bästa valet. 

GreenCoat® partnernätverk

Erbjuder färdiga och skräddarsydda lösningar för regnvattensystem i stål.

GreenCoat® – nordiskt kvalitetsstål och biobaserade beläggningar

GreenCoat RWS Pro BT regnvattensystem är tillverkade av förstklassigt nordiskt kvalitetsstål från SSAB och har en patenterad biobaserad beläggning som innehåller en stor andel svensk rapsolja i stället för traditionell fossil olja.
Denna unika, patenterade lösning från SSAB minskar miljöavtrycket avsevärt – och gör GreenCoat®-produkterna till marknadens grönaste lösning för tak, fasader och regnvattensystem.
GreenCoat®-produkterna uppfyller gällande REACH-bestämmelser, är helt fria från kromater och tillverkas enligt EN 10169 +A1.
Biobaserade beläggningar

Många olika kulörer

GreenCoat RWS-produkter för regnvattensystem finns i många olika kulörer. Hitta din favoritkulör nedan.

 

GreenCoat RWS Pro BT: 
Finns för närvarande i tre kulörer tillverkade av biobaserade beläggningar. Den har ett vackert matt utseende 

GreenCoat RWS Pro BT

 

GreenCoat RWS Pro:  
Finns i 18 kulörer. Den har en yta med standardglans.

GreenCoat RWS Pro-kulörer

Beställ ett GreenCoat®-prov för att säkerställa rätt kulör! 

5